Haptotherapie en zelfbeeld

Als jij regelmatig lelijke dingen zegt of denkt over jezelf dan heeft dat invloed op hoe je je voelt. En ook op b.v. je immuunsysteem en je spieren. Veel mensen zijn in hun oordeel over zichzelf veel strenger dan voor een ander. Het kan zijn dat je “boodschappen” die je in het verleden kreeg van mensen meegenomen hebt naar het heden. Zo kan wat je vader, moeder, juf, zus of je ex ooit tegen je gezegd heeft nog steeds een rol spelen in het nu. Het kan ook zijn dat je zelf helemaal niet weet waarom je die lelijke dingen tegen jezelf zegt… Het waarom is ook niet altijd interessant.

Het kan heel helpend zijn om samen (b.v. met een therapeut) met compassie naar jezelf te kijken. Zo doe je positieve ervaringen op die van waarde zijn voor nu en de toekomst. In het filmpje kun je zien wat andere mensen zoal voor nare dingen tegen zichzelf zeggen en wat er met ze gebeurd als ze liefdevoller naar zichzelf kijken. Wil je hier graag iets over delen of vragen dan mag je mij bellen of mailen.

4 reacties op “Haptotherapie en zelfbeeld

    1. Leuk compliment Inger,dank je wel! Voor mij is het belangrijk dat wat mensen digitaal van mij zien en lezen zo dicht mogelijk ligt bij wie ik in het leven van alle dag en op mijn werk ben. (Er is al zoveel “doen alsof” in deze wereld….)

    1. Hoi Annemiek, gaaf he: dat als we met compassie naar onszelf (in dit geval d.m.v. een kinderfoto) kijken, onze reactie dikwijls zachter wordt. De maatschappij vraagt heel veel van ons als het gaat om presteren en effectiviteit. Terwijl we als mensen ook grote behoefte hebben aan rust en het mogen voelen dat we er toe doen: precies zoals we zijn. Het is niet altijd makkelijk om balans te vinden tussen wat we vinden dat “moet” en wat we voelen dat bij ons past. Ik heb deze week een digitale foto gemaakt van een foto uit mijn baby~album. Zodat ik zelf ook regelmatig even herinnerd word aan het meisje dat ik was.
      Warme groet, Renata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *