Haptotherapie en zelfbeeld

Als jij regelmatig lelijke dingen zegt of denkt over jezelf dan heeft dat invloed op hoe je je voelt. En ook op b.v. je immuunsysteem en je spieren. Veel mensen zijn in hun oordeel over zichzelf veel strenger dan voor een ander. Het kan zijn dat je “boodschappen” die je in het verleden kreeg van mensen meegenomen hebt naar het heden. Zo kan wat je vader, moeder, juf, zus of je ex ooit tegen je gezegd heeft nog steeds een rol spelen in het nu. Het kan ook zijn dat je zelf helemaal niet weet waarom je die lelijke dingen tegen jezelf zegt… Het waarom is ook niet altijd interessant.

Het kan heel helpend zijn om samen (b.v. met een therapeut) met compassie naar jezelf te kijken. Zo doe je positieve ervaringen op die van waarde zijn voor nu en de toekomst. In het filmpje kun je zien wat andere mensen zoal voor nare dingen tegen zichzelf zeggen en wat er met ze gebeurd als ze liefdevoller naar zichzelf kijken. Wil je hier graag iets over delen of vragen dan mag je mij bellen of mailen.

Geef een reactie