OVER RENATA

Ik ben werkzaam als haptotherapeut en haptonomisch zwangerschapsbegeleider met als aandachtsgebied seksuele gezondheid en intimiteit. Als haptotherapeut help ik mensen met verschillende vragen en dingen waar ze tegenaan lopen in hun leven. Ik begeleid zwangere vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap. Een kind krijgen is zo’n grote life changing ervaring, alles gaat op zijn kop. Want je bent ineens niet alleen meer verantwoordelijk voor jouw eigen leven, maar ook voor het leven van een nieuw, klein mensje. Het is prachtig dat ik (aanstaande) ouders hierin een klein beetje mag begeleiden.

Maar wat krijg je dan precies als je voor begeleiding van mij kiest? Dat vind ik lastig om zelf te zeggen. Daarom heb ik eens wat rondgevraagd bij cliënten uit mijn praktijk en dit is wat ik zoal te horen kreeg.

PRAKTISCH EN EERLIJK

“Renata onderscheidt zich van anderen door haar open instelling. Ze vindt niets vreemd, dus je kunt alles bij haar neerleggen. Naar aanleiding van wat je met haar bespreekt, geeft ze je hele praktische punten mee die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Ze is eerlijk en niet bang om feedback te uiten, maar dat doet ze altijd op een heel positieve manier. Ze geeft je vertrouwen in jezelf.”

Dicht bij jezelf blijven

“Renata helpt je in deze drukke maatschappij, met alle leuke dingen die je tegenwoordig kunt doen, om dicht bij jezelf te blijven. Om aandacht te geven aan wat echt belangrijk voor je is. Ze heeft geen standaard praatje, maar kijkt echt naar de persoon die ze voor zich heeft en hoe ze die het beste kan helpen.”

Spontaan en authentiek

“Renata is spontaan, in de oorspronkelijke betekenis van het woord. Het komt namelijk van sua sponte, dat betekent van binnenuit. En dat is precies hoe Renata is: ze voelt zich vrij om in iedere situatie te reageren zoals haar gevoel haar dat ingeeft. Oprecht en authentiek, maar altijd gepast en met respect voor degene die ze voor zich heeft.”    

Zacht, maar met impact reflecteren

“Renata laat je op een onwijs warme en zachte manier reflecteren. Ze laat jou je kracht vinden door je te laten voelen waar en hoe je nu bent. Ze pikt al je signalen op, dus niet alleen wat je met woorden vertelt. Renata is heel rustig, luchtig en nuchter, maar sessie met haar hebben toch een enorme impact.” Ik hoop jullie binnenkort te mogen begroeten in mijn praktijk!