Praktische informatie haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Het is een individueel traject, je volgt de sessies dus niet in een groep. Maar haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je wel altijd met zijn tweeën. Dus de moeder én de vader. Ook andere oudercombi’s zijn natuurlijk meer dan welkom. En in overleg mogen zelfs broertjes en zusjes meekomen. Ik stem het traject af op jullie wensen.

Opbouw sessies

Iedere sessie duurt ongeveer één uur. We beginnen altijd met wat koffie, thee of water, zodat jullie rustig kunnen vertellen hoe het met jullie gaat op dat moment. Vervolgens kijk ik naar de houding van de moeder en geef ik waar nodig tips. Daarna leer ik jullie iets nieuws. Bijvoorbeeld contact maken met je kindje of een houding om de weeën op te vangen. Daarna blikken we even vooruit naar de tijd tot de volgende sessie en stip ik nog wat aandachtspunten aan voor we afronden. Het is geen zwangerschapsgym, maar het is wel handig als je makkelijk zittende kleding aan hebt. Om contact te kunnen maken met je baby, werk jij als moeder in je blote buik. Houd hier dus rekening mee.

Planning sessies

We beginnen met een kennismakingsgesprek om te kijken of haptonomische zwangerschapsbegeleiding iets voor jullie is. Dit gesprek vindt plaatst rond de 20e week van de zwangerschap. Als jullie besluiten dat ik jullie mag gaan begeleiden, leggen we direct de data voor het hele traject vast. Jullie bepalen zelf welke dag en tijd jullie schikt, maar het is wel steeds dezelfde dag en tijd. Bij overmacht kunnen we de afspraak natuurlijk verzetten. In totaal bestaat het traject uit tien sessies: zeven sessies vanaf de 20e week tot aan de bevalling en nog drie sessies vanaf vier weken na de geboorte van jullie baby. Als je eerder vragen hebt, kun je me natuurlijk altijd bellen. Hoewel ik het traject afstem op jullie persoonlijke situatie, zit er wel een vaste opbouw in. Daarom is het belangrijk dat je alle tien de sessies doet en dat je dus op tijd begint, net na de 20e zwangerschapsweek.

Prijs

De prijs voor het volledige traject is € 650,-. De helft betaal je bij de eerste sessie, de andere helft bij de vijfde. Wil je tussentijds een extra sessie plannen, dan kost dat € 50,-.

Locatie

Alle sessies vinden plaats in mijn praktijk. Op het adres:

Spacelab 2
3824 MR Amersfoort

of
Dokter Stolteweg 76-82
8025 AZ Zwolle